Gastroprojekt u časopisu Lider

Gastroprojekt u časopisu Lider 2560 1707 Gastroprojekt

Direktor Gastroprojekta Zoran Pejić dao je intervju za časopis Lider.

U nastavku možete pročitati dio intervjua. Cijeli intervju nalazi se na stranici časopisa Lider.

“Gastroprojekt uspješno izrađuje projekte za profesionalne kuhinje i profesionalne praonice rublja, oprema ugostiteljske objekte te drži vlastiti servis po cijeloj Hrvatskoj. Surađuje i s vrhunskim svjetskim proizvođačima kao što su Miele, MKN, Meiko, Mareno, Colged ili Robot Coupe čijim sustavima oprema ugostiteljske prostore i praonice rublja te se u budućnosti namjerava širiti i na susjedne zemlje.

Tri godine zaredom Gastroprojekt je osvojio Bisnodeovo priznanje za poslovnu izvrsnost, a ove godine primio je certifikat zlatne poslovne izvrsnosti, što ga svrstava među 1,53 posto poduzeća u Hrvatskoj prema financijskoj kvaliteti poslovanja. Za Pejića je ulazak u poduzetništvo bio velik izazov, no uvjeren u svoje znanje i sposobnosti, nije previše dvojio.

– Pokrenuli smo posao doslovno bez novca, ali na kraju se isplatilo. Uz projektiranje i opremanje ugostiteljskih objekata i praonica rublja nudimo savjetovanje onima koji žele otvoriti restoran i izrađujemo ekonomske analize isplativosti otvaranja praonica rublja. Često ljudi nisu svjesni u što ulaze pa im pomažemo da stvore sliku o tome koji ih sve troškovi očekuju i na što sve treba posebno svratiti pozornost. To je izvrsna prilika da pokažete da razumijete posao kojim se bavite i ostvarite dobre preduvjete za ugovaranje posla. Osim sa stranim tvrtkama, surađujemo i s domaćima od kojih kupujemo neutralnu opremu od inoksa za kuhinje, omekšivače za vodu ili sitni i potrošni materijal. Većim dijelom uvozimo robu iz inozemstva jer u Hrvatskoj nema tako kvalitetnih proizvođača profesionalne kuhinjske opreme, a ovdje nema ni proizvođača profesionalne opreme za praonice. S većinom svojih partnera surađujemo godinama, što je najbolji pokazatelj koliko je suradnja kvalitetna – rekao je Pejić.”

NASTAVAK

    hr