Jedna od zanimljivijih prezentacija bila je ona kulinarska radionica za studente. Kako smo prošli tjedan gostovali u Kaptolu, kod našeg partnera Jelušić d.o.o., naš je profesionalni kuhar Zlatko Škara odradio nekoliko prezentacija. Između ostalih i za studente Fakulteta turizma i ruralnog razvoja iz Požege te njihove mentore. Na radionici smo ih upoznali s radom ugostiteljske opreme vrhunskog njemačkog proizvođača MKN, te su se i sami okušali u pripremi jela u parno konvekcijskoj pećnici i nagibnoj pečenjari. Osim toga, predstavljeni su i novi tehnološki, te standardi kvalitete i kontrole namirnica.
„Ovo je prvi put da smo vidjeli da možemo napraviti wok u samo 16 minuta te rižoto u samo šest minuta, što je fenomenalno i revolucionarno za ovaj način kuhanja“, rekla je studentica Nika.
Dr. Valentina Obradović, predavačica na studiju Enogastronomije podsjeća da ukusi potrošača postaju sve zahtjevniji i traže visoke standarde u pripremi hrane.
„Vi ćete biti tehnolozi za hranu i morate znati da rižoto, piletinu u woku, gulaš i druga jela treba pripremiti brzo, a da se pritom ne izgubi raskoš okusa namirnica. Ovdje možete kreirati vlastiti recept, unijeti putem digitalne platforme sve važne parametre i vrlo brzo pripremiti jelo. U velikim restoranima to je od ključne važnosti“, ističe Zlatko Škare, profesionalni kuhar.
Ova kulinarska radionica posebno osmišljena za studente izazvala je veliku zainteresiranost. Kako je bilo, svakako provjerite u prilogu HRT-a na našoj Facebook stranici.