Kulinarska radionica posebno osmišljena za studente

Kulinarska radionica posebno osmišljena za studente 945 593 Gastroprojekt

Jedna od zanimljivijih prezentacija bila je ona kulinarska radionica za studente. Kako smo prošli tjedan gostovali u Kaptolu, kod našeg partnera Jelušić d.o.o., naš je profesionalni kuhar Zlatko Škara odradio nekoliko prezentacija. Između ostalih i za studente Fakulteta turizma i ruralnog razvoja iz Požege te njihove mentore. Na radionici smo ih upoznali s radom ugostiteljske opreme vrhunskog njemačkog proizvođača MKN, te su se i sami okušali u pripremi jela u parno konvekcijskoj pećnici i nagibnoj pečenjari. Osim toga, predstavljeni su i novi tehnološki, te standardi kvalitete i kontrole namirnica.
„Ovo je prvi put da smo vidjeli da možemo napraviti wok u samo 16 minuta te rižoto u samo šest minuta, što je fenomenalno i revolucionarno za ovaj način kuhanja“, rekla je studentica Nika.


Dr. Valentina Obradović, predavačica na studiju Enogastronomije podsjeća da ukusi potrošača postaju sve zahtjevniji i traže visoke standarde u pripremi hrane.
„Vi ćete biti tehnolozi za hranu i morate znati da rižoto, piletinu u woku, gulaš i druga jela treba pripremiti brzo, a da se pritom ne izgubi raskoš okusa namirnica. Ovdje možete kreirati vlastiti recept, unijeti putem digitalne platforme sve važne parametre i vrlo brzo pripremiti jelo. U velikim restoranima to je od ključne važnosti“, ističe Zlatko Škare, profesionalni kuhar.

Ova kulinarska radionica posebno osmišljena za studente izazvala je veliku zainteresiranost. Kako je bilo, svakako provjerite u prilogu HRT-a na našoj Facebook stranici.

    en_GB