Zašto odabrati Miele valjak za glačanje?

Zašto odabrati Miele valjak za glačanje? 1200 829 Gastroprojekt

Strojevi za glačanje ravnog rublja Miele (popularno zvan valjak za glačanje) radne širine cca 1660 mm u odnosu na valjke drugih proizvođača (otprilike iste radne širine, promjera valjka i snage grijača) imaju daleko veći kapacitet glačanja rublja po satu, pri istoj ulaznoj vlažnosti rublja. Ti podaci su javno dostupni na web stranicama pojedinih proizvođača i lako se mogu provjeriti.

Miele valjak PM 1217 je skoro u potpunost zatvoren. Ima na sebi samo otvore kroz koje rublje ulazi između valjka i korita te izlaz iz korita. Oko cijelog valjka postoji toplinska izolacija koja disipaciju topline smanjuje na minimum. Time doprinosi da se većina energije koju razvijaju grijači prenosi na vlažno rublje i tako dobiva veliki kapacitet glačanja po satu.

Valjci ostalih proizvođača su velikim dijelom otvoreni, te su toplinski gubici veliki. Iz tog razloga, kapacitet glačanja je puno manji kod prilično istih performansi. Kod otvorenih valjaka drugih proizvođača, kapacitet glačanja je značajno manji i pojavljuje se problem puno slabije zagrijanosti (zbog velike disipacije topline). Zbog toga se rublje na krajevima puno lošije glača nego u sredini valjka, što nije slučaj sa Miele valjcima.

Nadzor energije

Miele valjci imaju takozvani Nadzor energije, koji omogućava besprijekorne završne rezultate uslijed ravnomjernog korištenja radne površine. Zahvaljujući zračnim oprugama, Miele jamči jak i ravnomjeran pritisak između korita i valjka na ukupnu radnu površinu. Tako se postiže dodatno velik učinak glačanja i izvanredna završna obrada.

Optimalno čišćenje

Miele ima i funkciju Optimalnog čišćenja. Za održavanje završne kvalitete glačanja valjak je potrebno očistiti i nanijeti vosak. U optimalnom trenutku na zaslonu se pojavljuje obavijest o potrebi za čišćenjem i njegom valjka. Na raspolaganju su Vam programirani postupci čišćenja i njege. Ukoliko čišćenje i podmazivanje ne radite redovito, imat ćete lošije rezultate i manji kapacitet glačanja po satu.

Za još veću učinkovitost glačanja, na raspolaganju su Vam mogućnosti za podešavanje temperature i brzine glačanja, ovisno o vrsti tekstila, ostatku vlage u njemu i zahtjevima za kvalitetom glačanja. Korito valjka je izrađeno iz brzo zagrijavajućeg valjka iz aluminija, pa je valjak vrlo brzo spreman za rad. Zahvaljujući svim gore navedenim karakteristikama, Miele valjci imaju značajno veći kapacitet glačanja u odnosu na druge proizvođače. To znači da će Vam biti dovoljno da kupite manji i jeftiniji Miele valjak za glačanje koji je manje električne priključne snage. Tako ćete u startu proći jeftinije u investiranju u valjak i dokup električne priključne snage. Osim toga, u vrućim ljetnim danima manje ćete trošiti na hlađenje prostora praonice, jer je disipacija topline iz Miele valjaka u prostor jako mala.

    hr