Top 5 načina kako da oprema restorana duže traje

Top 5 načina kako da oprema restorana duže traje 1350 650 Gastroprojekt

Oprema restorana je bitan dio uspjeha Vašeg restorana. Neispravna oprema restorana napravit će velik problem i najboljem restoranu. Od svih potencijalnih problema s kojima se restoran može suočiti, ovaj će problem stvoriti velike glavobolje i dodatne troškove. Zato bi svaki restoran trebao učiniti sve što je u njegovoj moći da što duže očuva svoju opremu.

Naših top 5 savjeta:

  • Uvijek pazite da opremu redovito čistite (nakon upotrebe ili svakodnevno – ovisno o opremi). To će spriječiti nakupljanje hrane, prljavštine, prašine i hrđe na dijelovima stroja, čime će se spriječiti prerani kvar.
  • Upotrijebite ispravno sredstvo za čišćenje za svaki dio opreme. Uvijek pogledajte posebne upute za uporabu uređaja ili upute za čišćenje. Također, oprema restorana je većinom izrađena od nehrđajućeg čelika, stoga pazite da koristite blage deterdžente i mekane krpe kako bi spriječili mrlje i koroziju.
  • Redovito pregledavajte svoju opremu. Često možete spriječiti da mali problemi postanu veći jednostavnim provjeravanjem komponenata i pokretnih dijelova Vaše opreme. Na primjer, labave električne veze, istrošeni ventili, manja propuštanja itd.
  • Kod pojave kvara kontaktirajte ovlašteni servis kako bi obavio popravak. Pokušaj popravka kvara od strane neovlaštene osobe može dovesti do još većeg problema, a samim time i do većih troškova.
  • Kako bi oprema Vašeg restorana duže trajala bitno je obučiti sve zaposlenike o pravilnoj upotrebi i održavanju.

Angažiranje najboljih zaposlenika sigurno uvelike doprinosi tome da restoran postane hit. Ipak, zaposlenici mogu biti dobri koliko i alat s kojim rade. Pridržavanjem naših savjeta produžit ćete životni vijek opreme restorana. Ne poboljšavate samo stanje svoje opreme, već će i Vaši zaposlenici raditi svoj posao bolje, što će rezultirati sretnijim kupcima.

    hr