Profesionalna oprema za ugostiteljstvo

Profesionalna oprema za ugostiteljstvo 1599 1200 Gastroprojekt

Kvalitetna profesionalna oprema za ugostiteljstvo (restorana, kafića, hotela..) mora imati slijedeće karakteristike:

  • Ergonomičnost ili prilagođenost. Dobar dizajn omogućava lakše kretanje osoblja tijekom njihovog rada. Ovo je jedan od najvažnijih faktora koji utječu na uštedu vremena tijekom pripreme jela.
  • Energetska učinkovitost. Raspored u kuhinji direktno utječe na potrošnju energije. Npr., postavljanjem termičke opreme na jednu lokaciju, smanjujemo troškove energije za ventilaciju. Pažljivo planiranje instalacija smanjuje i troškove izgradnje.
  • Profesionalna oprema za ugostiteljstvo mora zadovoljavati sve standarde vezane za sigurnost u radu. Danas kuhari traže i posebnu opremu, ali i tehnologija napreduje. Svakako isprobajte željeni uređaj prije kupnje.
  • Jednostavno održavanje. Održavanje čistoće i higijene u kuhinji najviše ovisi o materijalu od kojeg je kuhinja napravljena i o rasporedu opreme.

Svaki ugostiteljski objekt je poseban i trebat će opremu koja odgovara baš njegovim potrebama. I na kraju, kupujete li stolove, sudopere, opremu za pranje, termičku ili rashladnu opremu, uvijek birajte profesionalnu opremu za ugostiteljstvo.

    hr