Trendovi kod profesionalne opreme za kuhanje

Trendovi kod profesionalne opreme za kuhanje 1773 1182 Gastroprojekt

Rast ugostiteljske djelatnosti nužno vodi i do novih trendova u industriji profesionalne opreme za kuhanje. Također, nedavnom pojavom „ghost“ i „cloud“ kuhinja tijekom pandemije došlo je do porasta broja brzih usluga, kao i inovacija proizvoda. Tržište pokreću tehnološke inovacije i porast potražnje potrošača za brzom dostavom. Kao i svaka druga industrija, industrija profesionalne opreme za kuhanje transformirana je inovacijama u automatizaciji i sigurnosti uređaja. Sve ove inovacije usmjerene su na lakše i brže kuhanje. Pa koji su to trendovi u profesionalnim kuhinjama?

1. Inovacije u profesionalnim pećnicama

Zagrijavanje jela i sastojaka najdugotrajniji je proces u profesionalnoj kuhinji restorana. Stoga je inovacija u pećnicama za restoranske potrebe bila prijeko potrebna. Višenamjenske pećnice koje mogu obavljati posao roštilja, štednjaka, aparata za kuhanje na pari, friteza i dehidratora traženi su proizvodi. To su profesionalne pećnice integrirane s digitalnom tehnologijom koje kuharima nude fleksibilnost. Ova oprema kuharima omogućuje savršenu pripremu hrane.

2. Automatizacija u perilicama posuđa

Trenutno restorani koriste automatizirane perilice posuđa s pokretnom trakom zbog pogodnosti koje nude. Ove perilice posuđa štede vrijeme i rad. Mnoge tvrtke za proizvodnju opreme za kuhanje lansirale su pametne perilice posuđa koje ekonomično koriste vodu i energiju, s ciljem postizanja potpune učinkovitosti.

3. 3D ispis i hrana

Ovo bi mogla biti najneobičnija ideja za komercijalno kuhanje. Ispis hrane najnovija je inovacija koja kuharima može omogućiti ispis hrane sa značajkom prilagođavanja okusa i nutritivnog sadržaja, te savršeno ispuniti očekivanja kupaca. Ovo bi moglo sve promijeniti ​​u restoranskoj industriji, jer će kupac dobiti točno ono što je naručio u roku od nekoliko minuta.

4. Informatizacija opreme za kuhanje

Dodavanje nekoliko senzora profesionalnoj opremi za kuhanje moglo bi uštedjeti mnogo vremena i energije. Ove su mogućnosti i prednosti kod profesionalne opreme za kuhanje neograničene. Kuhari mogu na daljinu pratiti hranu, uštedjeti vodu, struju, ali i vrijeme kuhanja jela, kao npr. MKN-ova FlexiChef nagibna pečenjara. Štoviše, restorani mogu smanjiti količinu bacanja hrane s takvom opremom.

5. Fleksibilna oprema za kuhanje

Kuhari su skloniji korištenju opreme za kuhanje koja nudi najveću fleksibilnost. Štoviše, porast svijesti o održivosti i troškovima komunalnih usluga dao je fleksibilnosti veću važnost nego ikad. Iako su se takve inovacije već pojavile na tržištu, najizazovniji aspekt je cijena takve nove opreme. Ipak, dugoročne uštede pokazuju da se ulaganje u takvu kuhinju višestruko isplati.

Trendovi profesionalne opreme za kuhanje usmjereni su na smanjenje radnih sati, energije, prostora u kuhinji i bacanja hrane. Ti će noviteti pratiti trendove hrane i pića i razvijat će se kako bi zadovoljili očekivanja i zahtjeve kupaca koji se neprestano mijenjaju, kao i tehnologija koja će se sigurno sve više koristiti u profesionalnim kuhinjama.

    hr