Gastroprojekt je prisustvovao svečanom otvorenju Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, koji je otvoren u četvrtak, 7. listopada 2021. godine. Preko projekta „VIRTUS“ realiziran je suvremeni specijalizirani praktikum kuharstva i slastičarstva. Gastroprojekt je u potpunosti opremio novi praktikum koji se nalazi u suterenu škole. U prostoru je postavljen moderan kuhinjski blok Mareno, s parno konvekcijskom pećnicom (konvektomat) MKN, te inox opremom. U prostoru se nalazi amfiteatarsko gledalište s 24 mjesta. Ono će služiti u nastavi, izvođenju pokaznih vježbi iz kuharstva i slastičarstva, kao i za gostujuća predavanja domaćih i stranih gastronomskih stručnjaka te druge aktivnosti.
Regionalni centar kompetentnosti u Osijeku opremljen je modernom specijaliziranom opremom i inovativnim tehnologijama sa svrhom doprinosa povećanju relevantnosti strukovnog obrazovanja, većoj zapošljivosti učenika i polaznika i razvoju regije. Učenici će od svojih početaka školovanja moći koristiti najsuvremeniju opremu koja će im pomoći da se brže i lakše prilagode sve većim zahtjevnijim potrebama gospodarstvenika i tržišta rada.
„Ovo je sigurno najopremljeniji pokazni praktikum u Hrvatskoj. Kvalitetna i moderna oprema, koja pruža niz mogućnosti, prati suvremene trendove u pripremi hrane. Učenici će iz ovog praktikuma moći odmah otići raditi u kuhinje vrhunskih hotela i biti spremni na sve poslovne izazove“, rekao je u povodu otvorenja nastavnik kuharstva Zdravko Perković.
Na svečanom otvorenju učenici i nastavnici su pripremali slasna jela, te testirali nove moderne uređaje. Nastavnici kuharstva Zdravko Perković, Spomenka Dundović i Miroslav Balažić s učenicima su predstavili pokaznu vježbu pripreme na novim uređajima.
Kako je bilo na svečanom otvorenju možete pogledati u galeriji na našoj Facebook stranici. A više o Regionalnom centru kompetentnosti pročitajte na stranicama Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku.