Kako bi Vaša ugostiteljska oprema duže trajala, vodite računa o redovnom održavanju svakog kuhinjskog aparata. Ako vodite restoran, znate koliko je svaki kuhinjski uređaj važan za uspjeh i učinkovitost svakodnevnog poslovanja. Životni vijek ugostiteljske opreme može se uvelike razlikovati: ovisno o marki, upotrebi i održavanju. Možda mislite da Vaš uređaj besprijekorno radi, no postoje problemi koji se možda neće odmah vidjeti, a mogu utjecati na njihovu trajnost. Provedbom proaktivnog plana preventivnog održavanja Vaše ugostiteljske opreme uštedjet ćete novac i vrijeme, omogućujući Vam da se usredotočite na svoje svakodnevne zadatke.
Stoga je presudno uzeti u obzir:
1. Kontrolni popis preventivnog održavanja
Planirajte redovito čišćenje i održavanje. Čista i dobro održavana ugostiteljska oprema osigurava da uređaji održavaju optimalne performanse. Napravite raspored održavanja kuhinjskih uređaja i kontrolni popis za održavanje kako biste produžili životni vijek svoje opreme. Na taj način osigurajte produktivnost i učinkovitost.
2. Rutinska profesionalna usluga
Iako Vaše osoblje igra vitalnu ulogu u procesu održavanja ugostiteljske opreme u kuhinji, obučeni stručnjak trebao bi obavljati preventivno održavanje profesionalne kuhinjske opreme. Osim čišćenja, sanacije i dijagnostičkih testova, servisni tehničari poznaju detalje Vašeg stroja tako da mogu prepoznati male i/ili nove probleme prije nego što prerastu u veće i skuplje. To Vam može pomoći smanjiti stres i dugoročno povećati Vaše ulaganje.
3. Održavanje kvalitete
Uvijek je najbolje raditi preventivno održavanje, a ne čekati dok se ne naruši učinkovitost opreme Vašeg restorana. Zanemarivanje rutinskog održavanja kuhinje u restoranu može biti štetno za Vaš restoran. To može dovesti do kvarenja hrane, ali i gubitka lojalnosti kupaca. Preventivno održavanje je jeftinije od hitnih popravaka i osigurava da Vaša ugostiteljska oprema bude spremna za nesmetan rad tokom najvećih gužvi. Primjerice, hlađenje je ljeti pod dodatnim naporom, te su serviseri za hlađenje posebno traženi. Stoga je zima najbolje vrijeme za rutinsku kontrolu kako bi provjerili razinu rashladnog sredstva u uređajima i postavke termostata.