Mala i funkcionalna profesionalna kuhinja

Mala i funkcionalna profesionalna kuhinja 999 666 Gastroprojekt

Kako bi mala profesionalna kuhinja bila u potpunosti funkcionalna, nekoliko čimbenika morate uzeti u obzir. Jako je bitno izabrati kvalitetnu opremu, jer za razliku od većih kuhinja koje će raspolagati s puno više opreme, Vi morate uložiti u par izuzetno kvalitetnih aparata. Svakako je poželjno uključiti profesionalnog kuhara u projektiranje kuhinje. Profesionalni kuhar će najbolje znati kako da mala profesionalna kuhinja bude funkcionalna. Pažljivo projektiranje kuhinje uštedjet će novac i vrijeme tijekom faze gradnje, te povećati profitabilnost tijekom životnog vijeka kuhinje. Zbog toga se obratite tvrtki koja ima dugogodišnje iskustvo u projektiranju i opremanju profesionalnih kuhinja.

Pripremite jelovnik

Za početak pripremite jelovnik ili popis namirnica koje planirate pripremati. Morate planirati način čuvanja i pripreme hrane. Tek kada znate kakvu ćete hranu pripremati, možete razmišljati o opremi. Ovo je jedan od važnijih koraka u planiranju profesionalne kuhinje, posebice jer se radi o kuhinji manjih dimenzija, gdje je bitno izabrati što kvalitetnije aparate. Svakako razmišljajte o budućnosti. Uzmite u obzir buduće širenja posla, samim time i Vaše profesionalne kuhinje.

Popis potrebne opreme

Sada kada znate kakav tip restorana ćete voditi te koju ćete hranu posluživati, možete napraviti popis sve opreme koja će Vam trebati za pripremu hrane, hlađenje, izlaganje i skladištenje. Svaki dio opreme mora udovoljavati zahtjevima zdravstvenih propisa. Sada je vrijeme da prepustite projektiranje profesionalcima. Oni će Vam pomoći savjetima te riješiti sve nedoumice oko opreme. Lakše ćete utvrditi hoće li Vam više odgovarati ugradbena ili samostojeća oprema. Pomoći će Vam maksimalno iskoristiti prostor kako bi dobili što veću površinu radnih ploha za pripremu hrane.

MKN Junior konvektomat – 6 x 2/3 GN posuda stane u samo 55 cm. Mogu se postaviti jedan na drugi.
MKN MagicHood konvektomat – malen i kompaktan, sa ugrađenom napom. Nije potrebna vanjska cijev za ispušni zrak.
Mareno linija 60 – prilagođena za manje prostore. Samostojeća, ugradbena (drop-in), a može se i jednostavno staviti na običan stol.
Mareno – hladnjak, zamrzivač ili kombinacija.
Projektiranje kuhinje

Preporučuje se angažirati tvrtku koja se bavi projektiranjem i opremanjem profesionalnih kuhinja, kako bi se izvršila točna mjerenja. Potrebno je zadovoljiti sustav HACCP-a, te zadovoljiti minimalne tehničke uvijete. Gastroprojekt ima dugogodišnje iskustvo u projektiranju profesionalnih kuhinja. U našem timu stručnjaka imamo i profesionalnog kuhara koji će svojim savjetima pomoći pri projektiranju i opremanju kuhinje. Ergonomija je najvažnija stvar u projektiranju kuhinjskog prostora. Profesionalne kuhinje trebaju pružiti maksimalnu učinkovitost, sigurnost i funkcionalnost.

    en_GB