Zašto konvektomat (parno konvekcijska pećnica)?

Zašto konvektomat (parno konvekcijska pećnica)? 1024 635 Gastroprojekt

Osnovne prednosti konvektomata, odnosno parno konvekcijske pećnice su brzina, mala potrošnja i uvijek ista kvaliteta pripreme. Prvi su to prepoznali veliki trgovački lanci, tvorničke kantine i veliki hotelski resorti. Zašto? Zato što je oduvijek nedostatak radne snage najveći problem u kuhinjama. Danas se konvektomati sve više koriste, osim u restoranima, i u vrtićima, školama, bolnicama i domovima za starije. Ne postoji tako mala kuhinja, koja nema potrebe za parno konvekcijskom pećnicom.

Bitno je da se pripremom hrane u konvektomatima smanjuje gubitak minerala, vitamina i (ono što prvo vidimo) boje. Hrana se priprema kraće vrijeme, ostaje sočna, te je smanjen gubitak kala. Uvjeti u kojima se namirnice pripremaju su uvijek isti, i što je jako bitno, ne dolazi do vanjskih utjecaja jer je komora hermetički zatvorena. Bolji konvektomati čuvaju recepte pripreme jela (recepti već dolaze s konvektomatom, a moguće je stvarati i vlastite), prilagođeni su HACCP-u, te imaju automatsko pranje (smanjuje se potrošnja vode, energije i deterdženta) i za pripremu koriste manje energije od klasičnih aparata (bolja izolacija komore). Na primjer, za 20 kg povrća na klasičan način potrošit ćete cca 100 l vode, 10 kw energije, i 30 min, a u konvektomatu cca 10 l, 4 kw i 10 min. Sve to znači veliku uštedu u energiji, radnim satima i količini potrebnih namirnica (kaliranje povrća se smanjuje za cca 30%). Osim toga, konvektomat zauzima puno manje prostora u kuhinji, a u njima se može pripremiti do 70% hrane koja se priprema u našim kuhinjama. Potrošnja masnoća za pripremu hrane pada za cca 70% (što je u današnje vrijeme jako bitno), a korištenje začina pada za 50%, jer nam u namirnicama ostaju svi minerali i vitamini.

Imajući na umu sve prednosti, konvektomat je sasvim sigurno sastavni dio svake profesionalne kuhinje.

U ponudi imamo konvektomate vrhunske kvalitete i dizajna, kao što su njemački MKN i talijanski Mareno (osiguran servis na području cijele Hrvatske). Uz prethodnu najavu, posjetite nas u našem prezentacijskom salonu, te uz vodstvo našeg profesionalnog kuhara testirajte željeni uređaj. Savjeti našeg osoblja pomoći će Vam da izaberite onaj konvektomat, koji će u potpunosti odgovarati Vašim zahtjevima i potrebama.

    hr