Profesionalna sušilica rublja Miele za Vašu praonicu

Profesionalna sušilica rublja Miele za Vašu praonicu 443 333 Gastroprojekt

Kod odabira profesionalne sušilice rublja treba voditi računa o nekoliko bitnih karakteristika. Kvalitetna sušilica rublja imat će duži životni vijek i trošit će manje energije. Takva sušilica ima jako kratke cikluse sušenja, manji kapacitet ventilatora, te će se zbog toga manje uništavati rublje tijekom sušenja.

Miele sušilice rublja testirane su na 20.000 radnih sati i imaju najduži životni vijek u odnosu na ostale proizvođače, koji testiraju svoje strojeve na puno manji broj radnih sati. Na službenim stranicama proizvođača taj podatak najčešće nećete naći.

Miele sušilice imaju nježan saćasti bubanj. Prilikom sušenja rublje „pliva“ na zračnom filmu i kontakt između rublja i bubnja je jako mali, što ima za posljedicu manje habanja rublja i perfektne rezultate sušenja uz minimalno gužvanje. Upravo zbog tog kratkotrajnog kontakta rublja i bubnja, životni vijek rublja koje se suši u Miele sušilicama je duži nego kod konkurentskih sušilica.

Miele strojevi za sušenje imaju patentirani sustav Air Recycling Plus. Pomoću tog sustava vrući se zrak (kojim se sušilo rublje i zatim taj zrak izlazi iz bubnja) zračnim krilcima usmjerava na način da se sa njime predgrijava svježi (hladni) zrak koji ulazi u sušilicu. Iz tih razloga, Miele sušilice kod iste ulazne vlažnosti rublja imaju kraće cikluse sušenja i značajno manju potrošnju energije. Pranjem rublja u Miele perilici (koja ima najveće brojeve okretaja centrifuge i najveće G-faktore) i korištenjem toplog ispiranja na kraju pranja, ulazna vlažnost rublja u sušilici bit će puno niža. To će imati za posljedicu još manju potrošnju energije i još kraće cikluse sušenja.

Osim navedenih direktnih ušteda, postižu se i indirektne uštede zbog toga što Miele sušilice imaju daleko najmanje kapacitete ventilatora. Što to znači? Obično se u prostor praonice dovodi svjež zrak izvana (koliko sušilice rublja izbace zraka iz praonice rublja toliko ga se treba i vratiti u praonicu rublja). U zimskom periodu vanjski zrak je jako hladan. Ukoliko u prostor nepotrebno ubacujete veću količinu zraka (sušilice drugih proizvođača imaju veliki kapacitet ventilatora koji kroz proces sušenja izbacuju zrak iz prostora praonice), onda taj zrak ili trebate nekim sustavima predgrijavati (kako bi ulazna temperatura zraka u sušilicu bila što viša) ili se taj zrak u sušilici nepotrebno mora dogrijavati. U oba slučaja imate značajno povećanje potrošnje energije za zagrijavanja zraka kojim se suši rublje.

    hr