Kada zamijeniti profesionalnu kuhinju restorana?

Kada zamijeniti profesionalnu kuhinju restorana? 1052 701 Gastroprojekt

U kvalitetnu profesionalnu kuhinju restorana potrebno je mnogo uložiti. Ipak, pravilnom njegom i održavanjem Vaša oprema može trajati dugi niz godina. Neizbježno će doći vrijeme kada će životni vijek Vaše opreme završiti. Ako niste sigurni da li je vrijeme za popravak ili zamjenu stare ili neispravne opreme za kuhanje, razmotrite nekoliko glavnih faktora. Bitno je razumjeti prosječni životni ciklus Vaše opreme, kako bi znali kada je vrijeme za kupnju nove. Iako popravak kuhinjske opreme restorana u određenoj mjeri ima smisla zbog visokih troškova opreme restorana, u nekom trenutku blagodati zamjene nadilaze kratkoročne uštede na popravcima. Faktori koji utječu na odluku o zamjeni ili popravku opreme profesionalne kuhinje restorana uključuju sljedeće:

Sigurnost

Sigurnost bi uvijek trebala biti prioritet u kuhinji Vašeg restorana. Ako dio opreme ne radi ispravno i prijeti dobrobiti Vašeg kuhinjskog osoblja zbog mogućnosti curenja, pukotina i opeklina, zamjena opreme je vjerojatno mudriji izbor.

Troškovi popravka

Većina kuhinjske opreme može zahtijevati povremene brze popravke. No, kada troškovi servisa prerastu troškove nove opreme, vrijeme je za zamjenu. Na primjer, zamjena dva grijaća elementa može dovesti do više od polovice cijene potpuno novog dijela opreme. Problem sa zastarjelom opremom je i dostupnost dijelova. Ako Vam je teško pronaći zamjenske dijelove za određeni dio, kupnja nove opreme može imati više smisla. A tu je i činjenica da nova oprema dolazi sa jamstvom, pružajući Vam dodatni mir da nećete imati nikakvih troškova popravka tijekom jamstva.

Učinkovitost

Nije svaka odluka o zamjeni opreme restorana povezana s njezinim fizičkim stanjem. Ponekad ima smisla zamijeniti dio opreme zbog velikih komunalnih troškova. Novi će se dio opreme isplatiti samo uštedom komunalnih troškova.

Dotrajalost opreme

Ništa ne traje vječno, pa čak i uz redovito održavanje, oprema će u jednom trenutku dati svoj maksimum. Problemi sa strujom, hrđa i istrošene rešetke neki su od znakova upozorenja da je vrijeme za zamijeniti profesionalnu kuhinju restorana. Na neispravnoj opremi ne možete dobro pripremiti hranu. Ako dio profesionalne kuhinjske opreme ograničava ili umanjuje kvalitetu hrane, sasvim sigurno je vrijeme da ga zamijenite novim.

    hr